Categorieën
Nieuws

100 leerlingen van ISK Arnhem in actie bij MDT Diversity Skills

Wat een actie was er bij MDT Diversity Skills van New Rootz! Meer dan 100 leerlingen van ISK Arnhem werkten vol enthousiasme aan de thema’s Ouderen & Zorg, Natuur & duurzaamheid, Design & Techniek, Sport & Lifestyle, Performance en Cultuur, Werken met mensen en Film & Media.

Deze thema’s zijn onderdeel van het programma MDT Diversity Skills. Diversity Skills helpt jonge nieuwkomers die studeren aan een ISK of ROC. Hier worden vaardigheden en ervaringen opgedaan en een ieders talenten ontdekt.

Zo maakte het team van Film en Media schitterende overzichtsreportages over Techniek & Design bij de Makerscosmos, Dans en Theater bij Artez en Kunst en Design bij de Academy of the Arts. Interviews afnemen, de camera bedienen en alles editen – al deze vaardigheden kwamen natuurlijk aan bod. 

Samen met docenten van de Makerscosmos maakte het Team Techniek geweldige geluidsmachines waarbij ook oog was voor het design. Team Natuur en Duurzaamheid leerde veel ins and outs van een moestuin en in de Stadskeuken maakten ze de lekkerste gerechten klaar. De teams Ouderen & Zorg en Sport & Lifestyle kregen de spieren goed los tijdens het sporten met de ouderen van Bronbeek.

Er zijn veel mooie verhalen verteld en bijzondere vriendschappen gesloten! Een bruisende eindpresentatie met dans, muziek en een geweldige goochelshow van Team Performance en Cultuur sloot de leerzame periode af.

Vol trots namen de leerlingen het MDT Diversity Skills certificaat in ontvangst onder een complimentenregen van New Rootz coaches en ISK docenten.

New Rootz staat niet stil. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang voor de komende editie van het MDT Diversity Skills programma. Dan gaan we aan de slag met de leerlingen van het Pontem College in Nijmegen!