Categorie├źn
Nieuws

Aan tafel met burgemeester Hubert Bruls

Een wel heel bijzondere gast zat er bij ons aan tafel! Dit keer ging er niemand minder dan burgemeester Hubert Bruls in gesprek met een aantal leerlingen van het Pontem College die deelnemen aan het programma van MDT Diversity Skills.

Een mooie kans dus voor de leerlingen van de groep Film & Media om de Nijmeegse burgervader vragen te stellen over de verschillende rollen die hij heeft binnen het burgemeesterschap. Uiteraard is bij zo’n gelegenheid een goede voorbereiding het halve werk.

Leren interviewen is een belangrijk onderdeel van de MDT Diversity Skills-reis. Met een ‘crash course’ media en short film van de New Rootz coaches in the pocket waren de leerlingen op en top voorbereid. Tijdens deze ‘crash course’ van New Rootz leerden ze alle ins and outs over film, camera techniek, script schrijven en reportages maken. Het grondige voorwerk zorgde ervoor dat het team veel en verdiepende vragen kon stellen.

Burgemeester Bruls vertelde enthousiast over zijn uiteenlopende beroep. Voor veel mensen is de burgemeester het gezicht van de gemeente. Hij is ook verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van overlast en werkt hij veel samen met de politie.

Ook is hij verantwoordelijk voor mensen waar het niet zo goed mee gaat of mensen die moesten moeten vluchten. Een burgemeester ben je voor iedere inwoner. Voor burgemeester Bruls is iedereen gelijkwaardig. Met de hulp van de wethouders en de gemeenteraad zorgt hij ervoor dat het zo goed mogelijk gaat met alle inwoners van Nijmegen.

Uiteraard gaf de burgervader ook advies aan onze interviewer en jonge nieuwkomers. Zo vindt hij het belangrijk dat je aansluiting zoekt bij je omgeving, dat je blijft leren van anderen en dat je je zo snel mogelijk thuis voelt in je nieuwe omgeving.

Het werd een openhartig en lang gesprek!

MDT Diversity Skills

MDT Diversity Skills is er voor jonge statushouders, jongeren met een migratieachtergrond en Nederlandse jongeren tussen de 12-27 jaar, die studeren aan een ISK of ROC. Samen met de school wordt gekeken hoe we het curriculum kunnen versterken. Dit doen we bijvoorbeeld op persoonlijke vaardigheden, burgerschap, LOB en praktijkervaring. Al meer dan 2000 jongeren deden mee aan ons programma! En natuurlijk versterken we samen met de deelnemers het community gevoel, leren ze over hun sterktes en talenten en zetten ze zich in voor de samenleving.

MDT is een initiatief van het Ministerie van OCenW, VWS, SZW en het NJR.

#NewRootz #MDT #Diversity #MDTDiversityskills #Performance #Pontemcollege #TechniekenDesign #ZorgenOuderen #SportenLifestyle #NatuurenDuurzaamheid, #Werkenmetmensen #FilmenMedia #interview #burgemeesterbruls #Nijmegen #Future #MinisterieOCenW #VWS #SZW #NJR