Categorieën
Nieuws

Behoud de Maatschappelijke Diensttijd

Wij pleiten voor behoud van de Maatschappelijke Diensttijd. Het nieuwe kabinet wil de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) afschaffen. Dit mag niet gebeuren! Help mee door de petitie te ondertekenen en te delen via sociale media! De maatschappelijke diensttijd is een periode waarin je ontdekt waar jij goed in bent, nieuwe mensen ontmoet die je anders niet zou hebben ontmoet, en tegelijkertijd doe jij iets goeds voor een ander of de samenleving.

Behoud de Maatschappelijke Diensttijd,
teken de petitie!

Beste mensen in het MDT-netwerk,

In de afgelopen weken is er veel aandacht geweest voor MDT, ook in het nieuws. Geweldig om te zien hoe krachtig onze gezamenlijke stem is! Samen werken we aan een grote, eensgezinde MDT-beweging die actief in gesprek gaat met de overheid en de politiek. Een beweging die laat zien dat bij afschaffing:

  • Jongeren niet meer de kans krijgen om zich te ontwikkelen zoals zij dit willen op een laagdrempelige manier.
  • Jongeren meer binnen de eigen bubbel blijven dan zonder MDT.
  • De saamhorigheid onder jongeren hierdoor minder wordt.
  • Niet alle jongeren de kans krijgen om zichzelf evenveel te ontwikkelen als MDT wordt afgeschaft.

Lees hier hoe jij kunt bijdragen om het belang en behoud van MDT zichtbaar te maken. 

Mobiliseer je netwerk
Ons netwerk bestaat niet alleen uit MDT-organisaties, maar ook uit vele doe-plekken en andere betrokken partijen zoals wethouders, gemeenten tot aan voetbalclubs. Al deze groepen kunnen het belang van MDT benadrukken. We roepen dan ook het hele netwerk op om te laten zien hoe waardevol MDT is.  

  1. Dat kan door de MDT nieuwsbrief door te sturen naar jouw netwerk en partners.  
  2. Verder komt er een website waarop het hele MDT-netwerk en betrokkenen hun naam, logo en een korte aanbeveling kunnen laten zien waarom MDT moet blijven.

Teken en deel de petitie
Oud MDT-deelnemer Kaya heeft de petitie Behoud de Maatschappelijke Diensttijd opgezet. Bij 40.000 stemmen kan het als agendapunt in de Tweede Kamer worden ingediend. Maar ook met minder stemmen is de boodschap van de petitie heel krachtig!  

Politici en prominenten taggen

Schroom niet om politici of prominenten te taggen in je berichtgeving of om hashtags zoals #Kabinet, #Regering, en #MDTMoetBlijven te gebruiken zodat berichten ‘Den Haag’ bereiken. Er zijn verschillende politici en beleidsmakers die betrokken zijn bij kwesties met betrekking tot maatschappelijke diensttijd en jongeren, zoals: 

Naam Politieke partij 
Henri Bontenbal CDA 
Harmen Krul CDA 
Mirjam Bikker ChristenUnie 
Don Ceder ChristenUnie 
Lisa Westerveld Groenlinks – PvdA 
Nicolien van Vroonhoven NSC 
Sandra Beckerman SP 
Ingrid Michon-Derkzen VVD 
Laurens Dassen Volt 
Claudia van Zanten BBB 
Ines Kostić PvdD 
Ilana Rooderkerk D66 
Doğukan Ergin DENK 
Chris Stoffer SGP 
Jan Paternotte D66