Categorie├źn
Nieuws

Behoud de Maatschappelijke Diensttijd

Het nieuwe kabinet wil de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) afschaffen. De maatschappelijke diensttijd is een periode waarin jongeren ontdekken waar ze goed in zijn, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd wordt er iets terug gedaan voor een ander of de samenleving. Om dit prachtige programma en andere positieve ontwikkelingen in onderwijs en diversiteitsbeleid zo maar stoppen dat zou te kort doen aan onze samenleving.

Voor New Rootz en MDT Diversity Skills komt dit extra hard binnen. Diversiteit is al lang een gegeven in de wereld. Al meer dan 1000 jongeren met een vluchteling achtergrond, alle ROC en ISK leerlingen, zetten zich middels ons MDT project met veel compassie in voor de ouderenzorg, voor natuur en duurzaamheid, voor cultuur, voor techniek en design. We zijn trots op al deze kanjers en onze peer coaches die zich inzetten voor jongeren die nog maar kort in Nederland wonen en een extra steun in de rug kunnen gebruiken. Na 25 jaar werken met jonge vluchtelingen, zijn we wel wat politieke winden gewend. We blijven ons inzetten, houden onze spirit voor een betere samenleving. We blijven investeren in de toekomst voor de nieuwe generatie.

Behoud de Maatschappelijke Diensttijd

Nieuw kabinet wil MDT afschaffen – een gemiste kans voor jongeren en de samenleving

Het nieuwe kabinet wil de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) afschaffen. Hierdoor krijgen jongeren niet meer de kans om zich te ontwikkelen op een evenredige en laagdrempelige manier die bij de jongeren past. Wat uiteindelijk niet ten goede komt aan de saamhorigheid onder jongeren. MDT werkt aan nieuwe perspectieven in en rondom het onderwijs en jongeren. We zijn op de goede weg om MDT te integreren bij onderwijs, gemeente, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dit willen we dan ook graag behouden.

Sta jij ook voor een nieuwe generatie jongeren waarmee we de samenleving mooier en vreedzamer maken? Het start bij de jongeren!
Teken dan de Petitie om MDT te behouden. Jeugd heeft de toekomst!