Categorieën
Nieuws

De Nacht van de Vluchteling

In het weekend van 15-16 juni lopen we met New Rootz mee in de vijftiende editie van de Nacht van de Vluchteling. De Nacht van de Vluchteling is een jaarlijks event waarbij deelnemers ’s nachts een lange afstand lopen om geld in te zamelen voor vluchtelingenhulp. Het begint bij zonsondergang en gaat door tot zonsopgang. De Nacht van de Vluchteling is een symbolische reis. We doen dit om aandacht te vragen voor de uitdagingen waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd.

Laten zien dat vluchtelingen er toe doen!

Allereerst vragen we aandacht voor de actuele, maar ook de vergeten humanitaire crises in de wereld. Daarom halen we geld op voor noodhulp ter plekke aan mensen op de vlucht. Het geld dat dit jaar wordt opgehaald gaat naar noodhulp in DR Congo, Tsjaad en Afghanistan. Hiermee worden mensen ter plekke met voedsel, onderdak, drinkwater en cashhulp geholpen. Duizenden deelnemers komen door heel Nederland in actie en lopen een 10, 20 of 40 kilometer route. Samen halen we zoveel mogelijk geld op, waarmee Stichting Vluchteling ter plekke levensreddende noodhulp kan bieden.

New Rootz komt in actie, jullie ook?

Stichting Vluchteling biedt hulp in ’s werelds ernstigste humanitaire crises. Daarnaast bieden zij bij acute nood samen met lokale partners levensreddende hulp zoals medische zorg, onderdak, voedsel en schoon drinkwater. Niet alleen lopen wij met onze collega’s van New Rootz de Nacht van de Vluchteling om geld op te halen voor deze noodhulp maar samen laten we ook onze solidariteit zien voor mensen op de vlucht. Wij willen samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor levensreddende hulp voor mensen op de vlucht. Help mee en geef onze dappere deelnemers een steuntje in de rug.

Wij hebben jullie hulp nodig! Kom in actie en sponsor onze toppers die meelopen!

Kortom, het wordt een onvergetelijke Nacht van saamhorigheid, veel kilometers en mooie ontmoetingen! Meer informatie over de Nacht van de Vluchteling is ook te vinden op:

#NVDV24