Categorieën
Nieuws

Door met MDT

We nemen in dit bericht even de tijd om stil te staan bij de berichten over de acties van de afgelopen weken. Vanuit onze MDT collega’s worden we goed op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom #DoormetMDT.

De afgelopen tijd is er veel nieuws te volgen geweest over onze actie. Zo was MDT te zien en te horen in: NOS artikel (28/6) en NPO 1 spraakmakers (27/6), Het Parool (1-7) en 1Vandaag. Daarnaast werd er tijdens de landelijke netwerkdag een mooie compilatievideo vertoond met acties van afgelopen maand. Ook lokaal zien we mooie artikelen en reportages over allerlei MDT-projecten voorbijkomen. Vanuit regio Gelderland is New Rootz samen met andere organisaties bezig om geluid te geven aan deze actie.

Met trots steunen wij Maatschappelijke Diensttijd!
Met trots steunen wij Maatschappelijke Diensttijd!

Campagne

Als MDT-community hebben we één hoofddoel: kijken hoe de Maatschappelijke Diensttijd met steun van de Rijksoverheid behouden kan blijven. Hiervoor is de campagne opgezet: #DoormetMDT. De lobby richt zich op het doen van een voorstel hoe MDT door kan gaan en sluit daarbij aan bij het politieke draagvlak. Dat voorstel zal na Prinsjesdag ingebracht worden. Ook vindt er een prachtige maatschappelijke actie plaats tijdens de zogenaamde #DoormetMDT dag op donderdag 12 september in Den Haag en door het hele land.

Landelijke dag op 12 september

Deze landelijke is een positieve dag in Den Haag en andere steden. Op deze dag willen wij als MDT-netwerk graag landelijk laten zien wat de breedte van het netwerk is en welke impact het op de jongeren heeft. Onder het mom MDT is het Hart van de samenleving spelen er in iedere stad hartjes een rol.

Wij als New Rootz weten als geen ander welke impact MDT heeft op onze jongeren. Wij steunen dan ook met trots deze campagne. Wij zullen bijdragen aan de voorbereidingen van deze dag. En wij houden jullie uiteraard op de hoogte van de acties. Blijf ons volgen via onze socials of onze website.

Wil jij ook iets betekenen voor deze actie? Teken dan de petitie hier:

#DoormetMDT