Categorieën
Nieuws

New Rootz film academy op Go Short een groot succes!

Op 6 april was het dan eindelijk zover. Voor de première van de 3 New Rootz International Go Short Film Festival inzendingen ‘Dear Thief’, ‘Ane Ane Eye‘ en ‘How Can I Forget‘ werd de rode loper uitgerold in Nijmegen (LUX Theater).

Filmmakers

Mario Sergio Alvarez Gonzalez, Juan Rooijakkers en Ravi Joghee maakten samen met onze New Rootz jongeren drie treffende short films. Zoals we al eens aan jullie lieten weten, blijken jongeren met diverse achtergronden krachtige verhalenvertellers. De drie films waren een mooie manier voor het publiek om de diversiteit van het festival te ontdekken!

Mooi om te vermelden is dat de Short Film Dear Thief van Ravi Joghee inmiddels is genomineerd voor het Aporia International Village Film Festival (Zuid Korea), het Nawada International Film Festival (India), ARFF in Amsterdam en het Gully International Film Festival (India).

We zijn nog steeds onder de indruk van de geweldige opkomst en de fijne reacties uit het publiek. De uitverkochte zaal gaf een groot applaus aan alle makers en acteurs. Daar werden we toch even stil van. Hartelijk dank voor jullie warme support!

After Party!

Ook de After Party werd een onvergetelijk feest. Bewondering was er voor de prachtige dansvoorstelling van Klassieke Indiase Dans en de energieke Hip Hop Dans en Zang.

Op de beats van DJ Bob werd er uitzinnig gedanst op onder andere Bachata, Reggeaton en Brazilian Funk. De Silent Disco werd een unieke en meeslepende ervaring. Heerlijk uit je dak je op eigen gekozen tunes via de draadloze hoofdtelefoon!

Beste publiek ever!

Nogmaals; Million thanks, jullie waren het beste publiek ever!

Deze films zijn mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, SPUK Nijmegen en het VSB Fonds.

Foto’s door: Aljaradi