Categorieën
Nieuws

MDT Landelijke netwerkdag

Gisteren was New Rootz aanwezig op de MDT landelijke netwerkdag.  In de inspirerende omgeving van De Fabrique kwamen projectorganisaties, jongeren, beleidsmakers en andere professionals samen. De focus lag deze dag op de toekomst van MDT en hoe we het programma kunnen verduurzamen. MDT staat voor Maatschappelijke Dienst Tijd en is niet meer weg te denken in de maatschappij en speelt een cruciale rol in het betrekken van jongeren bij maatschappelijke projecten, talentontwikkeling en iets terug doen voor een ander.

Tijdens deze netwerkdag hebben we veel mensen ontmoet die zich net als onze organisatie inzetten voor hetzelfde doel. In panels met inspirerende sprekers, interactieve think tanks en diepgaande deep dive sessies werd er gesproken over verschillende thema’s, zoals de verduurzaming van MDT in de toekomst en de rol van netwerken. Met name tijdens de deep dive sessies konden deelnemers dieper ingaan op specifieke onderwerpen. Deze sessies waren interactief en praktijkgericht, waarbij experts en deelnemers kennis uitwisselden.

MDT Prooflabel voor New Rootz!

Een van de hoogtepunten was de uitreiking van het MDT Prooflabel aan New Rootz. Dit label erkent organisaties die zich op een professionele manier inzetten voor de maatschappelijke diensttijd. Organisaties die ook bewezen hebben een duurzame impact te maken met hun aanpak. Het ontvangen van dit label is een belangrijke mijlpaal voor New Rootz en een erkenning van onze toewijding aan de ontwikkeling van jongeren.

Rootz Directeur Janneke van Lier (links) neemt het MDT-prooflabel Diversity Skills in ontvangst van Secretaris-generaal OCW Loes Mulder (rechts)

MDT en de toekomst

De MDT landelijke netwerkdag is meer dan alleen een evenement; het is een platform voor groei, inspiratie en toekomstgerichte discussies. Het benadrukt het belang van talentontwikkeling en de rol van jongeren om vrijwillig iets terug te doen voor een ander. De bijeenkomst laat ons zien hoe MDT een krachtig instrument is om deze ontwikkeling te ondersteunen.

Dankzij evenementen zoals deze blijft de maatschappelijke diensttijd zich ontwikkelen en wordt de basis gelegd voor een duurzame en betrokken toekomst voor jongeren in Nederland. Hoewel er door de politiek anders over wordt gedacht werd gisteren wederom het belang van MDT duidelijk.

Met trots steunen wij MDT (Maatschappelijke Diensttijd), een initiatief dat jongeren inspireert om actief bij te dragen aan de samenleving. MDT biedt jongeren de kans om eigen vaardigheden te ontwikkelen, betekenisvolle nieuwe ontmoetingen te hebben en iets te doen voor een ander. Laten we samen het perspectief van jongeren en de weerbaarheid van onze samenleving versterken door MDT te omarmen en te promoten! #DoormetMDT 

Heb je de petitie nog niet ondertekend, doe dat dan hier!