Categorie├źn
Nieuws

Mooie ontmoetingen en nieuwe ontwikkelingen

Wanneer je als leerling voor het thema Zorg en Ouderen kiest tijdens je MDT Diversity Skills-reis dan ga je heel veel leren. Zo leer je over sociale skills, maak je kennis met nieuwe mensen, doe je allerlei activiteiten met ouderen en kom je te weten welke nieuwe (technische) ontwikkelingen er nu zijn binnen de zorg.

Een gevarieerd programma stond er voor iedere jongere op de planning tijdens deze MDT-reis. Kerstkransen maken, bingo spelen, verhalen vertellen of gewoon even een kopje thee drinken. Onze jongeren van het Pontem College beleefden een mooie tijd met de ouderen van st. Joseph. Samen ondernamen ze leuke activiteiten en boden praktische hulp.

Nieuwsgierig naar hoe de ouderenzorg er uit ziet met de inzet van technologie? De rondleiding bij het centrum van iXperium Health van de Han gaf veel nieuwe inzichten. Hier kregen de leerlingen alle ins & outs over zorg & technologie & zorgrobots. Van gebruik van virtual reality (VR) in het onderwijs tot het nut van robotkatten om mee te knuffelen.

In iXperium Health werken ze aan (het omgaan met) nieuwe technologie in de zorg en welzijn. Ze inspireren studenten en laten je ervaren wat werkt. Ook doen ze onderzoek naar de effecten van technologie in zorg en welzijn.

#NewRootz #MDT #Diversity #MDTDiversity #Pontemcollege #Skills #Future #Performance #TechniekenDesign #ZorgenOuderen #SportenLifestyle #NatuurenDuurzaamheid, #Werkenmetmensen #FilmenMedia