Categorieën
Nieuws

New Rootz MDT-proof!

En daar zijn wij super blij mee!

New Rootz staat al 12 jaar klaar voor jongeren met een vluchteling en migratieachtergrond. Wij helpen hen richting te geven aan hun toekomst.

Dit doen we voor meer dan 500 jonge nieuwkomers per jaar. Zij worden ondersteund door jongeren – en peer coaches, docenten en vrijwilligers. Ons kernteam van New Rootz bestaat uit 6 jongeren coaches. Wij werken samen met scholen (ISK & ROC’s) in de regio. Dit doen wij volgens verschillende programma’s, zoals het MDT Diversity Skills Programma.

Binnen het MDT Diversity Skills Programma bieden wij een gevarieerd aanbod aan workshops en projecten waarbij talentontwikkeling, burgerschap en loopbaanoriëntatie centraal staan.

MDT-prooflabel!

Onlangs is ons project MDT Diversity Skills beoordeeld door de landelijke MDT-commissie. Met dit label wil de landelijke organisatie MDT organisaties stimuleren om zich te blijven ontwikkelen en kwalitatief goede MDT- trajecten voor jongeren aan te bieden. De commissie bezocht onze New Rootz locatie in de Vasim in Nijmegen. Er werd gesproken met onze jongeren- en peercoaches en samenwerkende projectpartners en beoordeelde alle documenten. Naast de zeer waardevolle feedback zijn we ook erg blij met de complimenten van de commissie over onze coaches en het maatwerk dat wij leveren:

Jongeren zijn erg enthousiast over hun begeleiders. De begeleiders herkennen de uitdagingen waar de jongeren mee moeten dealen en de begeleiders staan ook voor de jongeren klaar nadat ze hun MDT-traject hebben afgerond.

New Rootz biedt echt maatwerk door flexibel en persoonlijk te werk te gaan. Door met vertrouwen en aandacht te werken stimuleren en bereiken zij jongeren.

Inspireren, interesseren en maatwerk leveren dat is wat wij graag doen!

Niet alleen zijn we enorm blij en trots op de toekenning van het MDT-Prooflabel maar het geeft ons ook nog meer de bevestiging om te blijven leren en bouwen aan een betekenisvol netwerk voor jonge mensen met een vluchteling en migratieachtergrond.

Samen geven we richting aan hun toekomst en zo aan die van ons allemaal!

MDT is een initiatief van het MinisterieOCenW, VWS, SZW en NJR

#NewRootz #MDT #Diversity #MDTDiversity #MDTprooflabel #Skills #Future #Performance #TechniekenDesign #ZorgenOuderen #SportenLifestyle #NatuurenDuurzaamheid, #Werkenmetmensen #FilmenMedia #Talentontwikkeling #Educatie #Jongondernemerschap #SocialWork #Training #Jongevluchtelingen #SolutionFocussedapproach