Categorieën
Nieuws

Nijmegen, een stad van iedereen

De gemeente Nijmegen organiseerde op 23 mei de eerste netwerkbijeenkomst op het gebied van Asiel en Integratie in Cultuurhuis De Lindenberg. Nijmegen is van oudsher een stad die nieuwkomers een warm welkom biedt. Zowel professionals als vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor nieuwe Nijmegenaren. De bijeenkomst gaf organisaties een kans om elkaar te leren kennen en mee te denken over beleid. Ook voor onze doelgroep jonge nieuwkomers is een sluitend netwerk en goede samenwerking zinvol. New Rootz deelde dan ook graag mee in kennis en ervaring.

Waar staan we in de stad Nijmegen voor?

Onze stad staat voor verschillende uitdagingen rond de opvang, onderwijs en participatie van asielzoekers en statushouders, Oekraïense vluchtelingen en ongedocumenteerden. Welke dilemma’s en kansen zijn er en hoe gaat Nijmegen hier mee om? Deze bijeenkomst was een goede gelegenheid om samen met professionals en beleidsmakers in gesprek te gaan.

In verdiepende inspiratiesessies over thema’s, zoals onderwijs en zorg, taal en werk werd gesproken over kansen en (praktische) oplossingen binnen het complexe veld waarin we werken. Wij vonden het een zinvolle bijeenkomst en Nijmegen mag trots zijn op alle kennis en expertise over dit onderwerp bij alle organisaties. Wij bouwen graag door aan een zachte landing, onderwijs en sociale participatie voor jonge nieuwkomers.

Wordle die weergeeft waar de stad Nijemegen voor staat!
Wordle die weergeeft waar de stad Nijmegen voor staat

Met dank aan ambtenaren Jasper VarwijkGolshid Al Eshaq, wethouders Cilia DaemenGrete Visser. In samenwerking met oa: WerkBedrijf Rijk van NijmegenBindkracht10Yalla FoundationEcht NederlandsBuddy to BuddyDokters van de Wereld Nederland, Sportbedrijf Nijmegen, Stichting Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen, m7 Collectief, Talis en Woonwaarts

Nijmegen, stad van iedereen. Foto: © Paul Rapp

Lees hier meer over ‘Welkom in Nijmegen, richting een integrale visie op asiel, opvang en integratie’:

Wil je meer weten over New Rootz, volg ons nieuws via de button!