NEWROOTZ

Voor een nieuwe toekomst

New Rootz staat klaar voor jonge mensen met een vluchteling en migratieachtergrond. We helpen hen richting te geven aan hun toekomst  ̶  en zo aan die van ons allemaal.

Dit doen we voor meer dan 300 jonge nieuwkomers, die worden ondersteund door 25 begeleiders, trainers, coaches, docenten en vrijwilligers.

Onze flexibele route

De leefwereld en behoeften van jongeren veranderen razendsnel. Maar, iedereen heeft een basisbehoefte: aan veiligheid, een community-gevoel, ergens bijhoren, jezelf willen ontwikkelen. Daar spelen wij steeds weer op in. Dit doen we door in gesprek te blijven – de dialoog aan te gaan. Wij nemen jongeren serieus en nemen hen mee in besluitvorming, waar ons programma op is gebaseerd.

Peers

Onze peers zijn de werkelijke brains achter de organisatie. Zij hebben dezelfde routes doorlopen als de jongeren die net in Nederland zijn en kunnen hen (in de eigen taal) uitleggen waar ze tegenaan gaan lopen. Hierin bieden zij een enorm waardevolle steun en verbinding.

Onze activiteiten voor scholen en gemeenten

New Rootz organiseert activiteiten voor scholen en hun leerlingen middels Diversity Skills. Meer weten over dit programma? 

Naast Diversity Skills organiseert New Rootz samen met haar peers ook
Creatieve en cultuur-educatieve projecten voor scholen.
Ondersteuning aan docenten bij het omgaan met verschillen in de klas.
Community building-activiteiten, in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Zoals dansen, walk & talks door de stad, samen koken, talentenavonden en de inzet van peer- en jongerencoaches voor kwetsbare jongeren.

→ Bekijk wat er aankomt in onze agenda

Team New Rootz

Janneke van Lier

directeur en projectmanager

‘Mijn hart ligt bij ontwikkeling, diversiteit en het werken aan kansengelijkheid voor jongeren. Ik kijk graag naar sterktes en talenten van jongeren. Ik leer iedere dag weer van de mooie mensen die ik in mijn werk tegenkom.

Oulfa Rouached

Projectcoordinator en jonegerencoach

Wat ik het liefste doe is om een veilige omgeving voor jongeren te creëren zodat zij optimaal zichzelf kunnen zijn. Met die basis werk ik graag met hen samen om hun talenten te zien én te laten zien en al lerend te doen of al doende te leren. Mijn uiteindelijke doel is om een bijdrage te leveren aan het vergroten van kansengelijkheid en diversiteit in alle maatschappelijke velden.

K. Ngugi

Projectleider en jongerencoach

Als jongerencoach daag ik de jongeren uit om out-of-the-box te denken en dichtbij zichzelf te blijven. Verschil mag er zijn, we maken plezier en de ontdekkingsreis die we samen maken zijn de basis voor de ontmoeting.

Ricardo do Nascimento

jongerencoach

Ik vind het heel belangrijk om het leerproces dat jongeren doormaken te ondersteunen. Ik kan heel blij zijn als ik later terughoor dat het geholpen heeft. We zien jongeren soms jaren later weer terug om ons te vertellen welke fijne tijd ze bij ons hadden en wat ze bereikt hebben. Het geeft mij een goed gevoel als ik iets voor jongeren kan betekenen.

Aartie Jagmohan

jongerencoach

Het liefste spreek ik het creatieve brein van jongeren aan. Door met verschillende kunstdisciplines te werken, kunnen mooie inzichten ontstaan. Ze kunnen laten zien hoe ze zich voelen, wat ze denken of wat ze graag anders zouden willen. En bewustwording volgt. 

Sharista Bechan

jongerencoach

Bestuur

Igor van der Vlist

voorzitter

‘Ik streef naar gelijke kansen voor iedereen. We kunnen groot denken én praktisch handelen. We maken samen het verschil! In mijn dagelijkse leven werk ik als Algemeen manager bij Directe Zorg Nijmegen. Ik woon samen met mijn vrouw Inge en onze kinderen (18 en 20 jaar) in Lent. Ik houd van tennis, kamperen en ik ga graag naar bandjes en festivals.’

Nina Karabetyan

penningmeester

Al ben ik in 2013 verhuisd naar Tilburg voor de studie organisatiewetenschappen, blijf ik Nijmegen als mijn éérste thuis zien. Mede dankzij soortgelijke projecten waar New Rootz zich nu mee bezig houdt. Momenteel werk ik als Communication Officer bij Tranzo, het impact team van Tilburg University. Doel van ons team is het dichter bij elkaar brengen van de wetenschap en de samenleving. 

Dawit Tesfay Haile

secretaris

“The name ‘New Rootz’ is a suitable metaphor for people who are forced to be displaced, because it compels you to imagine them as trees. Trees are one of the most resilient living organisms in the planet. They withstand harsh winters and dry summers, they use their old roots to grow new ones. New Rootz creates a chance for young newcomers to utilize their resilient old roots in order to grow new ones. It creates a space of readjustment for those whose lives have changed abruptly.