Categorieën
Nieuws

Project ISK Arnhem in vogelvlucht

Onze MDT Diversity Skills programma’s met ISK leerlingen bieden heel veel verschillende activiteiten, die ontwikkeld zijn om zowel het gemeenschapsgevoel te versterken, iets terug doen voor een ander en vaardigheden te ontwikkelen. New Rootz biedt een breed scala aan workshops en activiteiten binnen een MDT project. Onze programma’s worden eigenlijk altijd al op maat gemaakt. Wanneer er specifieke thema’s zijn kunnen we uiteraard het programma zo inrichten dat het nog beter aansluit bij de ontwikkelbeheoeften van de leerlingen. Kijk eens even met ons mee met wat we doen. Maak bijvoorbeeld kennis met activiteiten van sport en spel tot creatieve workshops en milieubewuste projecten tijdens ons project met ISK leerlingen in Arnhem.

Inspirerende voorbeelden uit ons programma

Neem nu onze workshop rolstoelbasketbal. Deze sportieve activiteit binnen het onderwerp sport en lifestyle biedt niet alleen fysieke beweging en plezier, maar helpt ook bij het opbouwen van teamwork en vertrouwen onder de deelnemers. Het is inspirerend om te zien hoe iedereen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden, samenkomt en geniet van het spel.

Milieubewustzijn is ook een belangrijk aspect binnen onze programma’s. Daarom organiseren we regelmatig afvalopruimacties in de buurt. Deze activiteiten helpen niet alleen de leefomgeving schoon te houden, maar er ontstaat ook een gevoel van verantwoordelijkheid en zorg voor de natuur. Samenwerken aan een schonere omgeving versterkt de banden met de bewoners in de wijk en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Verschillende thema’s

Verder gaan we ook aan de slag met het onderwerp techniek en design. Deze keer maakten de leerlingen een ontwerp van een symbool. Het thema was ‘wie ben ik’, daarbij schreven zij eerst woorden op die bij henzelf pasten of de complimenten die aan elkaar werden gegeven. Bij elk woord maakten zij een tekening, vervolgens kozen ze er eentje uit. Deze werd uitvergroot, uitgesneden en zo maakte iedereen een toffe stempel voor zichzelf.

Een ander waardevol onderdeel van ons projecten is het thema natuur en duurzaamheid. Met de leerlingen van ISK Arnhem werkten we in De Moestuin. Hier leren de leerlingen hoe ze hun eigen groenten en kruiden kunnen verbouwen. Deze activiteit biedt niet alleen praktische vaardigheid over tuinieren, maar draagt ook bij aan een gezonde levensstijl en zelfvoorzienendheid.

Wij kunnen nog heel veel voorbeelden geven dus blijf ons volgen. En als je meer informatie wilt lezen over New Rootz en MDT Diversity Skills, bekijk dan onze info hier: