Categorieën
Nieuws

ISK Venlo maakt kennis met MDT Diversity Skills

ISK Venlo maakte kennis met MDT Diversity Skills. Een deel van ons New Rootz team trok de afgelopen tijd richting ‘het Zuiden’. Deze keer ging het team samen aan de slag met de studenten van ROC Gilde in Venlo. De leerlingen maakten kennis met MDT Diversity Skills en sloten af met een galadiner bij Resto van Harte. Samen met vrijwilligers, docenten en beleidsmedewerkers van de gemeente vierden de leerlingen hun nieuwe kennis met een heerlijk diner bij Resto van Harte Ut Tref in Venlo. Resto Van Harte is een landelijk initiatief en brengt mensen bij elkaar aan de eettafel in buurtrestaurants. Een bijzonder mooie gelegenheid om hier met zijn allen ons MDT programma af te sluiten.

Oude en nieuwe roots

Het thema van het MDT Diversity Skills programma was deze keer gericht op het samenbrengen van oude roots en nieuwe roots. Wat wil je van je geboorteland behouden om in te zetten in je nieuwe land, Nederland. En wat neem je over van Nederland om je kennis en vaardigheden uit te breiden? Mooie gespreksonderwerpen om met elkaar over in gesprek te gaan. Daarnaast werden zowel oude en nieuwe roots symbolisch vervlochten in een unity tree. Door middel van eigen weefsels en schilderingen werden de takken versierd. ‘The Tree of Unity’ is een zelfgemaakte boom die symbool staat voor een nieuw begin, kracht en groei. Tijdens het driegangen diner was er mogelijkheid om de unity tree te bewonderen en het podium te pakken voor zang en dans en om samen te vieren. Op deze afsluiting kregen de studenten ook het MDT Diversity Skills certificaat.

MDT Diversity Skills

Binnen MDT Diversity Skills richt je je met name op iets doen voor een ander, talentontwikkeling en ontmoeten. Dit binnen thema’s zoals, Ouderen & Zorg, Techniek & Design, Cultuur & performance, Natuur & Duurzaamheid, Sport & lifestyle. Voor de leerlingen van ROC Gilde hebben we daar nog extra doelen aan toegevoegd: Verbreding van je perspectief; je doet iets voor een ander en je ontdekt of je dat interessant vindt. Een brede (loopbaan) orientatie op de toekomst, opleiding en werken in Nederland. En daarnaast allerlei creatieve activiteiten om je talenten te ontdekken en te laten zien. 

Het MDT programma van Venlo in vogelvlucht

Samen valt er veel uit te wisselen, te ontdekken en te doen. Wij zijn dan ook enorm blij met de samenwerking met de mensen van De Groene Transformator, Landgoed Geelen, De Wachtpost, Werkplaats DAC en Resto Van Harte ut Tref. Met zijn allen maakten we het programma tot een groot succes! Ter illustratie laten we dan ook graag een aantal foto’s van de activiteiten zien.

Neem bijvoorbeeld de weefworkshop bij De Groene Transformator. Deze workshop is een mooie metafoor. Met oude, afgedankte stoffen wordt iets nieuws gemaakt. Tijdens de workshop werd er geluisterd naar krachtige verhalen en werden mooie vragen gesteld. De kennismaking met de weeftechniek bracht deze ambacht weer onder de aandacht bij de jonge generatie. De gemaakte lapjes werden met trots in ‘The Tree of Unity’ gehangen.

De verbindende kracht van cricket en samen sporten

Kijk ook eens naar de foto’s van onze cricket workshop begeleidt door cricketster en motivator Narsingh Balwantsingh. Waarbij hij liet zien hoe deze sport een enorme verbindende kracht heeft! Deze workshop was speciaal uitgekozen door de leerlingen zelf. Dit omdat een klasgenoot zelf vol passie had verteld over deze sport waardoor zijn klasgenoten nieuwsgierig waren geworden. Ook mooi omdat een aantal studenten niet bekend waren met cricket in hun geboorteland.

Wil je meer weten over onze activiteiten en hoe waardevol MDT Diversity Skills is voor onze jongeren en de samenleving? Volg ons dan op onze instagram pagina of klik hier voor onze website:

Helaas is net bekend geworden dat het nieuwe kabinet wil de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) afschaffen. Dit mag en kan niet gebeuren!

Met trots steunen wij dan ook MDT (Maatschappelijke Diensttijd), een initiatief dat jongeren inspireert om actief bij te dragen aan de samenleving. MDT biedt jongeren de kans om eigen vaardigheden te ontwikkelen, betekenisvolle nieuwe ontmoetingen te hebben en iets te doen voor een ander. Laten we samen het perspectief van jongeren en de weerbaarheid van onze samenleving versterken door MDT te omarmen en te promoten! #DoormetMDT 

Teken de petitie hier: